El medi ambient comença a casa

montras residusquadre El medi ambient comença a casa montras residuss El medi ambient comença a casa

 

 

Campanya de Prevenció de Residus Municipals

La Generalitat de Catalunya s’ha mobilitzat a favor del Medi Ambient i del futur de tots els catalans.

La pregunta és molt senzilla. Com repercuteixen aquest canvis als ciutadans? Doncs, senzillament, amb una puja (sovint desorbitada) en el pagament de diferents taxes perquè a data d’avui en tema de reciclatge les comarques gironines continuem estant a la cua de Catalunya. Només reciclem un 13,34% segons darreres dades conegudes. El 86,66% restant acaba en algun abocador (espai sovint escàs, amb molta oposició i amb un monopoli creat que deriva sempre en augment de tarifes).

El motiu d’aquesta carta és informar a tota la població de Mont-ras que, mentre no ens conscienciem sobre la gestió dels residus i el consum racional dels recursos naturals, aquesta situació empitjorarà dia a dia. Cal que cada família estigui conscienciada i tingui a casa una pila de diaris, revistes i cartró, un espai per a ampolles buides de vidre, un altre amb envasos de plàstics, brics i llaunes, una capseta per a piles usades, bosses de roba vella, un bidonet per a recuperar l’oli utilitzat a la cuina i, principalment, ganes per fer una passejada des de casa fins a la deixalleria o als contenidors específics que hi ha a la cantonada. És qüestió de ganes i empenta perquè, evidentment, no podem col.locar un contenidor davant de cada habitatge ni somniar en assumir el cost d’un projecte irreal com aquest.

És imprescindible que assumim que tenim davant nostre un problema per a tothom que s’ha de solucionar amb la voluntat, també de tothom.

L’Ajuntament de Mont-ras ha fet la seva aposta pel futur dels seus habitants proporcionant nous serveis o amb el manteniment d’altres existents:

  • Hi ha habilitat un dipòsit de branques i restes de poda al recinte del camp de futbol (entrant pel Camí Ral de 16:00 a 18:00h. de dilluns a divendres)
  • Es manté la recollida de trastos que es realitza el segon i últim dilluns de mes. Cal dipositar un màxim de 6 peces davant de l’habitatge abans de les 8 del matí del mateix dilluns i previ avís telefònic a les Oficines Municipals.
  • Continuem adherits al servei de deixalleria mòbil que s’instal.la a darrera del pavelló d’esports municipal l’últim dilluns de cada mes i on qualsevol particular pot portar-hi olis vegetals i/o minerals, pintures, vernissos, dissolvents, fluorescents, tèxtils, bateries, piles, electrodomèstics, etc.
  • En la mesura de les nostres possibilitats es va consolidant un mapa més ampli que dóni abast a tothom amb la instal.lació de contenidors soterrats, de reciclatge i altres mesures com la recollida de cartró porta a porta per a establiments.

Confïo que entre tots assolirem una nova realitat amb el reciclatge i aconseguirem reduïr aquests augments tant significatius que han experimentat totes les taxes relacionades amb els recursos naturals.

El personal de les Oficines Municipals atendrà qualsevol dubte que es tingui en l’àmbit abans exposat (què pot reciclar-se, serveis més propers, tràmits i serveis per a empreses, control i sanció de persones que aboquen deixalles de manera incontrolada a diversos punts del Municipi, etc.)

Tot esperant la vostra més profunda implicació, atentament us saluda,

Regidoria de Serveis Públics Municipals