Perquè he de reciclar?

Hi ha moltes raons per reciclar, escull la teva i recicla!

 1. Pel cost econòmic que ens representa:

  La recollida i eliminació d’una tona d’escombraries és d’entre 30 i 36 €.

 2. Per l’estalvi energètic:

  • En la producció del vidre, si aquesta es fa amb vidre reciclat, es produeix un estalvi d’energia del 44%.

  • Recuperar 2 tones de plàstic equival a un estalvi d’1 tona de petroli.

 1. Per preservar els recursos naturals:

  Per cada tona de vidre reciclat hi ha un estalvi d’1,2 tones de matèries primes.

 2. Per contaminar menys:

 • Per cada tona d’alumini abocada a l’abocador, cal extreure 4 tones de bauxita (material del qual s’obté l’alumini). Durant la fabricació es produeixen 2 tones de residus molt contaminants, de difícil eliminació.
 • Al reciclar 1 tona de paper s’assegura la preservació de 17 arbres. Els arbres, que són l’element que conforma els boscos d’arreu, ajuden a regular el clima reciclant la humitat i regulant els desequilibris de temperatura i pluviositat. Desprenen oxigen, imprescindible per a la respiració dels animals i les persones. Eliminen part del CO2 causant de problemes mediambientals tan greus com la intensificació de l’efecte hivernacle o el canvi climàtic. També eviten l’erosió del sòl perquè les arrels dels arbres retenen la terra fèrtil i absorbeixen aigua, i les fulles esmorteixen l’impacte de la pluja. Als boscos, hi viuen infinitat d’animals i plantes. D’altra banda, els boscos ens proporcionen fusta, fruits i substàncies que serveixen per fer medicaments. Aproximadament una quarta part dels medicaments més importants que es fan servir actualment tenen algun component extret de plantes de selves tropicals.

La idea d’aquesta campanya de reciclatge es basa en la promoguda per la Direcció General de Trànsit “Hay muchas razones para ponerse el cinturón. Elige la tuya y hazlo”, ideada per la cineasta Isabel Coixet.

Creiem en l’impacte i funcionalitat d’aquesta campanya i és per això que amb tots els respectes, l’utlitzem de base per promoure el reciclatge, una altra necessitat igual de vital que la preservació de les vides a la carretera.