Alcaldia

L’alcaldia

Mont-ras, un projecte per fer entre tots i sempre JUNTS

Mont-ras és un poble petit i alhora gran. És complex però agraït. És el poble que m’ha vist néixer, créixer i formar una família. Com a administrativa a les Oficines durant 21 anys he pogut descobrir en primera persona les necessitats dels veïns i usuaris. De fet, crec que el secret de qualsevol empresa, entitat o administració és l’empatia. Posar-se en la pell d’aquella persona que et fa una demanda, suggeriment o aportació.

Aquesta és una nova etapa, des de la vessant política i la vull encarar focalitzant els esforços en diversos eixos, els principals:

  1. Treball en equip. JUNTS sempre millorem.
  2. Administració electrònica per donar servei 365 dies l’any, sense descuidar el tu a tu i les PERSONES.
  3. Projectes de futur. Necessitem unificar criteris i actualitzar-los. La clau, el POUM. La mobilitat, el creixement urbanístic, l’aposta per l’augment de serveis i demografia i un llarg etcètera en depenen.

El poble: Mont-ras és digne de visitar. Un territori a cavall entre la costa verge i abrupta del Crit, el Vedell i Fontmorisca, les muntanyes de les Gavarres i la plana amb tota la seva extensió (nucli urbà històric, torres de defensa fortificades, antigues mines de barita i plom a les Gavarres, masies típiques catalanes, paratges d’interès natural i protegits, arquitectura gòtica i neoclàssica, llegendes, Mostres i diades Festives úniques).

La gent: Són l’engranatge que fa funcionar el motor. Abarquen àmbits tant diversos com: l’esport, la societat, l’educació, les festes i la cultura. Amb el seu suport i estreta vinculació hem consolidat tradicions recuperades, un teixit associatiu constant i actiu, seguim apostant per esports inèdits a les comarques gironines recuperats, afegim noves activitats i tallers. O bé en som part organitzadora o hi col·laborem. Però sempre hi som. Seguim apostant fort per mantenir la nostra tradició agrícola, avançar a la versió 2.0 amb el desenvolupament del sòl industrial, fomentar l’àmbit comercial i mimar com s’ho mereix l’apartat culinari, tant característic del Baix Empordà.

En nom propi i de l’equip que ens hem presentat com a Junts per Mont-ras, seguirem creient en les persones, les inquietuds dels veïns del poble, escoltarem i unificarem conceptes i projectes per encarar un futur amb consens ampli. Tothom té la porta oberta. El nostre leitmotiv no ha canviat: La feina feta i el dia a dia són el nostre millor aval.

Sigueu benvinguts al gentil poble de Mont-ras, perquè “casa nostra és casa vostra si és que hi ha casa d’algú”

Vanessa Peiró i Royán

Alcaldessa de l’Ajuntament de Mont-ras